Ingrediënten
- 50 g uien
- 1 teen knoflook
- 1 kilo sukade lappen
- 2 el roomboter
- 2 laurier blaadjes
- 1 tl paprikapoeder
- 3 kruidnagels
- 1 steranijs
- 1 el azijn
- 150 g tomatenblokjes uit blik
- 1 bouillonblokje
- water
- 400 g flespompoen
Bereidingswijze
Snipper het uitje en pers de knoflook fijn en fruit het in een pan met boter.
Snijd ondertussen de sukade lappen in grove stukken en voeg het bij de uitjes in de pan.
Voeg de laurier, paprikapoeder, kruidnagels, steranijs, bouillon, tomatenblokjes en azijn bij het vlees.
Breng het aan de kook, draai het vuur zacht en zet de deksel op de pan.
Voeg eventueel water bij het geheel. Al het vlees moet net onder water staan.
Pruttel het stoofpotje minimaal 3 uur tot het vlees mals is gestoofd.
Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en stoof het de laatste uur mee.
Als je het gerecht in de slowcooker wilt bereiden doe je hetzelfde en laat je de slowcooker ongeveer 7 uur aan staan op low.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, stoofpot, hooimadam, keto, slowcooker,