Sukade stoofpot

Ik maakte dit overheerlijke stoofpotje met peterseliewortel die wij in Duitsland hebben gescoord. Nou weet ik ook dat je in de supermarkt kan vragen of ze het kunnen bestellen, dus dat is een tip als Duitsland niet bij je om de hoek ligt, en je toch aan peterseliewortel wilt komen!

Peterseliewortel bevat een stuk minder koolhydraten in vergelijking met aardappelen, en daarom ook een ideale vervanger in gerechten waar je aardappelen wenst. Dit stoofpotje is dan ook heerlijk met gekookte peterseliewortel, knolselderij maar ook met een puree gemaakt van groenten als deze.

Ik heb het gemaakt met de instant pot. Sinds ik deze heb, gebruik ik de slowcooker niet meer. Het vlees is super mals en alles is super rijk aan smaak, en dat met 40 minuten high pressure koken! Natuurlijk kun je dit stoofpotje ook maken met de slowcooker of stoofpot. Stoof dan het gerecht 8 uur op low in het stoofpotje op 8 uur op een laag pitje op het vuur of inductie.

Ik heb het stoofpotje gekruid met deze nieuwe stoofpot kruiden uit Oanh’s Winkeltje. Klik hier om mijn nieuwe kruidenlijn te zien!

Klik hier voor meer stoofpot recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten! (Boek 6 & 7 zijn tijdelijk als combideal afgeprijsd)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sucade stoofpot

  • Porties: 3 porties
  • Aantal koolhydraten: 9,2 g khd per portie

Ingrediënten

  • 800 sukadelappen
  • 50 g uien
  • boter
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 tl stoofkruiden (webshop)
  • snuf peper en zout
  • 120 g wortel
  • 250 g peterseliewortel of pastinaak
  • 1 boullionblokje
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 g champignons
  • 1 el azijn

Bereidingswijze

Snijd de sukadelappen in blokjes en snipper de ui en knoflook.
Bak het in een pan met boter.
Snijd ondertussen de sukadelappen in grove blokken en braad het in de pan.
Snijd de groenten in blokjes en voeg het samen met de kruiden bij het vlees in de pan.
Voeg na ongeveer 5 minuten de rest van de ingrediënten toe.
Doe het vuur laag, zet de deksel op de pan en laat het minimaal 8 uur stoven.

Als het te waterig is, kan je met johannesbroodpitmeel de saus indikken of het laatste uurtje de stoof zonder deksel laten pruttelen op een laag vuurtje.

Het is heerlijk met bloemkoolnasi of bloemkoolrijst. Of zelfs met puree!
Daarnaast kan je ook nog allerlei groenten toevoegen. Wortelpeterselie, pompoen, noem het maar op!


Notities

Ook gemalen met de instant pot! Stoof dan het gerecht op high pressure voor 40 minuten.

Ook te maken met de slowcooker! Stoof dan het gerecht 8 uur op low.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stoof, stoofpot, instant pot, slowcooker,

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.