Surinaamse bami

Deze mega lekkere Surinaamse bami hebben jullie nog van mij tegoed! Het staat bij mij op het lijstje comfort food en doet het altijd goed op druilerige dagen als deze! Liefde gaat door de maag, en dat doet deze ook zeer zeker! Ik heb er ketjap bij gebruikt maar als je koolhydraatarm eet kan je beter kiezen voor sojasaus (de sojasaus met het groene dopje van kikkoman bevat minder zout). Het scheelt per persoon 3.7 g koolhydraten. Ik eet het ook vaak met peen, champignon of spitskool.

Meer spaghetti recepten vind je hier.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Surinaamse bami

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 16.5 g khd per portie (+12,5 g khd per portie spaghetti)

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken. Heerlijk bij de Surinaamse bami!


Ingrediënten

  • 300 gram kippendijen
  • 75 g sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g peen
  • 2 el kokosolie
  • 8 plakjes dunne verse gember
  • 25 ml zoete ketjap (khb)
  • 50 ml sojasaus
  • 50 g bleekselderij (stengel)
  • 75 g kastanjechampignons
  • 1 tl 5 kruidenpoeder
  • 1 tl trassi
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 kleine maggi bouillonblokjes 
  • snuf peper
  • 600 g courgette

Bereidingswijze

Snijd de kippendijen in blokjes, kneus de knoflook, snijd de peen en bleekselderij, champignons in dunne plakjes en snijd het sjalotje fijn.
Fruit de knoflook, peen en het sjalotje met kokosolie in de pan en voeg daar de blokjes kippendij, plakjes gember, ketjap, sojasaus, bleekselderij, champignons, kruidenpoeder, trassi, tomatenpuree en maggiblokjes bij. 
Bak het geheel op middelhoog vuur tot de kip mooi gaar is geworden en daar dan het vuur zacht. Voeg eventueel een snufje peper toe.
Rasp ondertussen de courgette in sliertjes en voeg het de laatste 2a3 minuten bij de rest in de pan.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bami, Surinaams,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. gebakken eitje erbij en heel klein beetje sambal

  2. Lijkt erg lekker, de ketjap 25 ml bij de sojasaus optellen, dus dan 75ml sojasaus?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.