Sushibowl!

Sushibowl was een van mijn favoriete gerechten om mee te lunchen of dineren bij mooi weer. Toen wij nog in Rotterdam woonden, haalde ik bij de beroemde pokebowl ketens met regelmaat een heerlijke bowl gevuld met lekkers. Je hebt daar de optie om sushirijst te kiezen, of sla. Ideaal als je het mij vraagt! Ik heb dit keer een sushibowl gemaakt met bloemkoolrijst omdat ik het lekker vind vullen. Je kan uiteraard ook voor sla kiezen (voor bijvoorbeeld een lunch), en andere toppings gebruiken als je dat lekkerder vindt!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sushibowl!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 15 g khd

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de sushi bowl!


Ingrediënten

  • 300 g bloemkool
  • 2 el kokosolie
  • 100 g verse zalmfilet
  • 30 g zeewier
  • 50 g avocado
  • 75 g komkommer
  • 5 g rode ui
  • 50 g edamame bonen
  • Gesnipperde nori vel
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus

Bereidingswijze

Rasp de bloemkool en bak de geraspte bloemkool kort in een pan met kokosolie.
Snijd de zalmfilet, avocado en komkommer in blokjes en snijd de rode ui fijn.
Schep de bloemkool op een bord, en leg de gesneden ingrediënten sierlijk bovenop de bloemkool samen met de bonen. Strooi tot slot de gesnipperde nori vellen en sesamzaadjes samen met de sojasaus over de sushibowl en geniet!

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sushi, bowl

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

9 Comments

  1. Oanh, wat een heerlijke recepten maak je weer.
    Bedankt en geniet van je nieuwe huis!

  2. weet je nog andere toppings?

    • Als je koolhydraatbeperkt eet, zou je krabsticks, mango en mais kunnen doen. Anders is lente ui, sesamzaadjes, tonijn, wortel, radijsjes.. zo veel! 🙂

  3. Heerlijk recept dat ga ik snel eens maken. Maar voor hoeveel personen is dit?

  4. Ik wil dit graag serveren aan een vriend met gluten-allergie. Wat kan ik uit het recept niet gebruiken?

Laat een antwoord achter aan Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.