Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 15 g gesmolten roomboter
- 50 g amandelmeel (klik)
- 35 g vanille eiwitpoeder (klik)
- 70 g stroopvervanger (klik)
- 1 ei
- 2 el kaneel
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 1/2 tl kardemom
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl gemalen anijszaad
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Schep het mengsel in vershoudfolie, sluit het af en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast staan.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het mengsel in 4 taai taai vormen op een bakmatje.
Bak de taai taai ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Notities
Tip: Als het deeg te plakkerig is helpt het om je handen nat maken!
Sleutelwoorden: taai taai, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb,