Taughetti op Oosterse wijze

We weten inmiddels dat je met courgette ook heerlijke bami kan maken. Klik hier voor een simpele en snelle courgette bami! Maar met taugé kun je ook prima bami vervangen! Het geeft een frisse en lichte tint, met toch een knapperige bite. Ik heb de kip en de groenten in een braadzak klaargemaakt. Gisteravond heb ik de kip gemarineerd in de braadzak en in de koelkast gelegd zodat de kruiden de gelegenheid hebben gekregen om in te trekken. De braadzak is naar mijn idee een handige tool omdat het zo eenvoudig is in gebruik en je vlees mals en super smaakvol maakt! Ideaal voor de warme dagen waar je behoefte hebt aan frisse gerechten. Voor mij is dit zeker een blijvertje, hij is heerlijk en ontzettend makkelijk om te maken!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Taughetti op Oosterse wijze

  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten:

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 1 sjalotje
  • 5 snijbonen
  • 1 peen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje verse gember
  • 1 tl kaneel
  • snufje chili flakes
  • snufje tijm
  • snufje cayenne peper
  • snufje nootmuskaat
  • mespuntje chinese 5 kruiden
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 el suikervrije ketchup (klik)
  • 2 el sojasaus
  • 200 gram taugé
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 1 bosui
  • koriander

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180c.
Snijd de kip in repen en doe de repen in een braadzak.
Doe daar een fijngesneden sjalot bij, gekneusde knoflooktenen, het verse gemberblokje, kaneel, chili flakes, tijm, cayenne peper, nootmuskaat, 5 spices, sambal, suikervrije ketchup en de sojasaus.
Doe de zak dicht en masseer het geheel zodat de kruiden goed worden verdeeld.
(ik heb de braadzak een nacht in de koelkast laten marineren)
Snijd dan de snijbonen en peen in stukjes en doe die bij de kip in de braadzak en sluit de zak.
Bak de kip 60 minuten in de oven.

Was na 45 minuten de taugé en doe de taugé in een vergiet.
Kook water en giet het in een schaal met water zodat je de taugé met een vergiet er 5 seconden in het water kan blancheren.
Haal de vergiet met daarin de taugé uit de schaal en laat het goed afgieten.
Spreid de taugé uit over een bord en leg daar de kip met groenten op.
Snijd de bosui en koriander in kleine repen strooi het tot slot over het gerecht.


Notities

Maak dit gerecht met courgette bami, pastinaak bami of bijvoorbeeld rijst van bloemkool, broccoli of knolselderij!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, taughetti, kip, braadzak, oosters, bami

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

6 Comments

  1. Sandra van Luijk

    Ziet et goed uit

  2. Suikervrij ketjap? Ohhhh excited! !

    • Ja die kun je online bij de body en fitshop kopen Betty! 🙂 Maar het is alleen suikervrije ketchup, geen ketjap 😉

  3. Heeeerrrrrlijk

  4. esmiralda

    ziet er goed uit ga ik zeker een keer proberen

Laat een antwoord achter aan Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.