Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 1 sjalotje
- 5 snijbonen
- 1 peen
- 2 tenen knoflook
- 1 blokje verse gember
- 1 tl kaneel
- snufje chili flakes
- snufje tijm
- snufje cayenne peper
- snufje nootmuskaat
- mespuntje chinese 5 kruiden
- 1 tl sambal badjak
- 1 el suikervrije ketchup (klik)
- 2 el sojasaus
- 200 gram taugé
- 2 tl sesamzaadjes
- 1 bosui
- koriander
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180c.
Snijd de kip in repen en doe de repen in een braadzak.
Doe daar een fijngesneden sjalot bij, gekneusde knoflooktenen, het verse gemberblokje, kaneel, chili flakes, tijm, cayenne peper, nootmuskaat, 5 spices, sambal, suikervrije ketchup en de sojasaus.
Doe de zak dicht en masseer het geheel zodat de kruiden goed worden verdeeld.
(ik heb de braadzak een nacht in de koelkast laten marineren)
Snijd dan de snijbonen en peen in stukjes en doe die bij de kip in de braadzak en sluit de zak.
Bak de kip 60 minuten in de oven.
Was na 45 minuten de taugé en doe de taugé in een vergiet.
Kook water en giet het in een schaal met water zodat je de taugé met een vergiet er 5 seconden in het water kan blancheren.
Haal de vergiet met daarin de taugé uit de schaal en laat het goed afgieten.
Spreid de taugé uit over een bord en leg daar de kip met groenten op.
Snijd de bosui en koriander in kleine repen strooi het tot slot over het gerecht.
Notities
Maak dit gerecht met courgette bami, pastinaak bami of bijvoorbeeld rijst van bloemkool, broccoli of knolselderij!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, taughetti, kip, braadzak, oosters, bami