Ik ben al heerlijk aan de bak gegaan op deze vroege morgen! Ik kreeg gisteravond namelijk een berichtje, of ik weet hoe ik Terschellinger pondkoek koolhydraatarm kan maken, dus daar ging ik natuurlijk gelijk mee aan de slag! Ik kende het zelf niet, maar ik heb begrepen dat het een kruising is van speculaaskoek/cake en taai taai. Ik ben meer dan tevreden hoe de Terschellinger pondcake is geworden.
Hij heeft de structuur van een luchtig zacht cake, maar tegelijkertijd toch een beetje een bite, en met die kruiden…. Het ruikt gewoon naar herfst! Een echte aanrader om een keer te maken.. En dan weet ik bijna zeker dat het niet bij die ene keer blijft, want deze koolhydraatarme Terschellinger pondkoek is waanzinnig lekker en daarbij ook nog eens mega laag in koolhydraten! (Als je op de ingrediënten klikt, zie je welke producten ik heb gebruikt)
Je kunt de Terschellinger pondkoek maken op deze bakmat.
Klik hier voor meer speculaas recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Wisten jullie dat de boek 2 & 7 tijdelijk zijn afgeprijsd! (klik hier een neem gauw een kijkje)

Terschellinger pondkoek
- Bereidingstijd: 35 minuten en 30 minuten rusttijd
- Porties: 10 koeken
- Aantal koolhydraten: 0,9 g khd per koek
Ingrediënten
- 35 g gesmolten roomboter
- 110 g amandelmeel (klik)
- 50 g eiwitpoeder (klik hier)
- 150 g stroopvervanger (klik hier)
- 2 eieren
- 2 el kaneel
- 1,5 tl kruidnagelpoeder
- 1/2 tl kardemom
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/2 tl xanthaangom (klik hier)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het mengsel ongeveer 30 minuten rusten.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het mengsel op de bakmat en maak er een soort rechthoekige vorm van.
(het beslag plakt, het helpt als je je spatel nat maakt)
Bak de Terschellinger pondkoek ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: taai taai, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb, Terschellinger, pondkoek, cake, keto, glutenvrij, kruidkoek,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Ik maar zeker ook anderen zullen weer kunnen gaan genieten van wederom een nieuw heerlijk recept. ♡
Heel hartelijk dank hiervoor !!
Henriette Weldam
Jij heel erg bedankt voor je verzoekje Henriette! Hij is heerlijk 🙂 Fijn dat je er blij mee bent <3
Groetjes Oanh
Smaakt heerlijk 👌🏼 combi van cake kruidkoek en eierkoek?
Ohh wat leuk dat je de Terschellinger pondkoek hebt gemaakt! <3
Wat een lekkere koek. Heb een handvol walnoten toegevoegd.
Jaa wat leuk dat je de koek hebt gemaakt!! Fijn dat je hebt genoten 🙂
Net gemaakt en nog warm geproefd. Erg lekker. Voor mij had het nog wel zoeter gemogen, maar het is prima van smaak.
De structuur is ook fijn.
Makkelijk recept.
★★★★
Super leuk dat je deze hebt gebakken en wat fijn dat het heeft gesmaakt! 🙂
Kun je de koek ook in vormpjes bakken zodat je soort van cakejes krijgt, bv jouw yorkshire vormpjes? Gr. Ankie