Ingrediënten
- 35 g gesmolten roomboter
- 110 g amandelmeel (klik)
- 50 g eiwitpoeder (klik hier)
- 150 g stroopvervanger (klik hier)
- 2 eieren
- 2 el kaneel
- 1,5 tl kruidnagelpoeder
- 1/2 tl kardemom
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/2 tl xanthaangom (klik hier)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het mengsel ongeveer 30 minuten rusten.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het mengsel op de bakmat en maak er een soort rechthoekige vorm van.
(het beslag plakt, het helpt als je je spatel nat maakt)
Bak de Terschellinger pondkoek ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: taai taai, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb, Terschellinger, pondkoek, cake, keto, glutenvrij, kruidkoek,