Ingrediënten
- 20 g sjalotjes
- 20 ml kokosolie
- 2 cm verse gember
- 200 g paddenstoelenmix
- 1/2 el gele currypoeder
- 1 stengel citroengras
- 150 g tomaat
- snufje peper
- 400 ml romige kokosmelk
- 400 ml water
- 20 ml vissaus
- 1 groentebouillonblokje
- (optioneel, sambal of peper voor extra pit)
Garnering:
- verse koriander
Bereidingswijze
Snijd het sjalotje fijn en fruit het in een pan met kokosolie.
Voeg de gember toe.
Snijd de paddenstoelen in repen, leg een knoop in het citroengras en voeg het samen met de currypoeder in de pan.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Voeg de tomaat na enkele minuten, samen met de rest van de ingrediënten in de pan en breng het aan de kook.
Draai het vuur zacht en laat het vervolgens op een laag vuurtje ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schep de soep op en garneer de soep met verse koriander.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, thais, thais, soep, kokos,