Ik heb deze verrukkelijke cakerol gemaakt! Super leuk om te serveren bij een feestelijke gelegenheid, als dessert of als lekkernijtje voor bij de koffie of thee. Hij is eenvoudig naar eigen smaak aan te passen. Vervang de cacaopoeder met bijvoorbeeld koekkruiden, kaneel en vul de rol met room en een laagje koolhydraatarme jam (webshop) voor een fruitige twist!
Ik heb de cakerol gebakken met deze bakmat.
Klik hier voor meer cakerol recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Tiramisu Cakerol
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 10 plakjes
- Aantal koolhydraten: 1,5 g khd per plakje
Ingrediënten
Cake:
- 5 eieren
- snufje zout
- 50 g erythritol (webshop)
- 2 tl vanille-extract (webshop)
- 75 g amandelmeel (webshop)
- 10 g cacaopoeder (webshop)
Vulling:
- 200 mascarpone
- 150 ml slagroom
- 20 g erythritol (webshop)
- 1 vanille-extract (webshop)
- 1 tl cappuccino oplospoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Scheid 2 eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de overige eieren met de eidooiers, erythritol, vanille, amandelmeel en cacaopoeder tot een egaal mengsel en meng de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Verdeel het mengsel over het bakmat (of een vel bakpapier over een bakplaat) en bak de cake 12 minuten in de oven.
Laat de cake enkele minuten afkoelen, rol de cake op met behulp van bakpapier en laat het even rusten.
Maak ondertussen de vulling door de mascarpone, slagroom, erythritol, vanille en cappuccino poeder stijf te kloppen.
Rol de cake weer open en verdeel het mengsel over de cake (laat een beetje over voor de garnering).
Rol de cake weer op, garneer de cakerol met het overige roommengsel met behulp van deze spuitzak en een beetje cacaopoeder.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, keto, cake, rol, cakerol, kerst, pasen, chocolade, valentijn, tiramisu,
Heerlijk recept en makkelijk te maken.
★★★★★
Geen cappuccino poeder in huis en daarvoor in de plaats espresso gebruikt.
Makkelijk te maken en heel erg lekker.
★★★★★
Wat een ontzettend leuk recept om te maken, dat alleen was al een feestje!
Gemaakt met espressopoeder.
Hij is echt zo geworden als op de receptfoto.
En hij is in 1 woord verrukkelijk!
Verjaardagswaardig.