Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tom Kha Kai soep!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 4 g khd per portie

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g uien
  • 15 g groene currypasta
  • 1 stukje verse laos
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el kokosolie
  • 50 g champignons
  • 2 gedroogde limoen blaadjes
  • 10 ml vissaus
  • 150 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 25 g tauge
  • kneepjes citroensap
  • verse koriander

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes en de knoflook en ui fijn.
Bak de kip met de knoflook, ui, currypasta, laos en citroengras in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak het met de kip mee in de pan.
Voeg na enkele minuten de limoenblaadjes, vissaus, kokosmelk, water en het bouillonblokje toe.
Kook de soep tot de kip gaar is gekookt en voeg de taugé toe en naar smaak een kneusje citroensap.
Garneer de soep met verse koriander.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, tom Kha kai, Thai, thais, soep, kippensoep,