Tomatensoepsoep met cheesepops croutons!

Tomatensoepsoep met cheesepops croutons!


De soep is geïnspireerd door het recept van mijn zus. Ze maakt het met regelmaat en is er gek op!
Heerlijk bij druilerige en frisse dagen als deze.

Ik heb cheesepops gebruikt als croutons. Maar ze zijn ook lekker om zo op te snoepen, als een hartig snackje voor bij een film, of voor onderweg! Zijn jullie ook zo dol op cheesepops?

Je shopt ze hier!

Verder is de soep super eenvoudig om te maken en een fijne basis voor andere soepjes.
Vervang bijvoorbeeld de tomaten door pompoen, en je hebt een heerlijke pompoensoepje!

Ingrediënten 5 personen

 7.6 khd per persoon

  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g ui
  • 1 kilo roma tomaten
  • 100 g peen
  • 1 el tomatenpuree
  • peper
  • zout
  • 2 biologische groentebouillonblokjes
  • water

Garnering:

Bereidingswijze:

Kneus de knoflookteentjes en snijd de ui fijn.
Bak de knoflookteentjes en de gesneden ui in een soeppan met kokosolie.
Snijd de tomaten en peen in blokjes en voeg het bij de knoflook en ui in de pan.
Bak het geheel ongeveer 5 minuten en lepel de tomatenpuree erbij.
Strooi peper en zout na smaak en voeg de bouillonblokjes toe.
Giet het water bij het geheel totdat alles ruim onder staat en breng het aan de koek.
Pureer het geheel als de peen beetgaar is en laat de soep nog enkele minuten pruttelen.

Schep de soep op, lepel er een beetje creme fraiche bij, strooi uiteraard de cheesepops over de soep en geniet!

Tip: wacht niet te lang, want dan neemt de crisp af van de cheesepops!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*