Van de blauwe bessen cakejes (klik) heb ik deze trifle gemaakt. Hij is heerlijk romig en in combinatie met de zachte cakejes en knapperige speculaas koekjes is het een fantastisch dessert voor de aankomende kerst! Je kunt er allerlei variaties aan geven, Rasp bijvoorbeeld sinaasappelschil van een biologische sinaasappel en meng het door het roommengsel voor een frisse sinaasappel twist. Je kunt de cakejes ook in sinaasappelsap dippen voor een heerlijke sinaasappel twist. Geef er een mokka twist aan door espresso poeder door het roommengsel te mengen of cacaopoeder voor een chocolade twist.
Klik hier voor meer cake recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten. (Nog maar even in de aanbieding!)
PrintTrifle
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 7 g khd per portie
Ingrediënten
- 1 blauwe bessen cakeje (klik)
- 125 g mascarpone
- 75 ml slagroom
- 25 g erythritol (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 2 speculaas koekjes (klik)
Garnering:
- blauwe bessen en frambozen
Bereidingswijze
Maak de blauwe bessen cakejes volgens dit recept.
Laat de cakejes afkoelen en breek de cakejes in grove stukjes.
Meng de mascarpone met de slagroom, erythritol en vanille.
Verkruimel de speculaas koekjes over de boven van 2 glaasjes met daarbovenop een beetje room, met daarbovenop verbrokkelde blauwe bessen cake, daarbovenop weer een beetje room, speculaas en het fruit.
Herhaal dit bij het andere glas.
Sleutelwoorden: trifle, cake, cakejes, blauwe, bessen, koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, dessert,