Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de babi pangang!
Ingrediënten
Marinade:
- 400 gram varkenslappen
- 1 el olijfolie
- 3 el sojasaus
- scheutje citroensap
- 1/2 ui
- knoflookpoeder
- 2 tl gemberpoeder
- geroosterde sesamzaadjes
Saus:
- 1 tl sambal
- 1/4 fijngesneden ui
- scheutje citroensap
- 65 gram tomatenpuree (ah basic 11khd per 100 gram)
- 1 el bruine suikervervanger (klik)
- 2 el suikervrije ketchup (klik)
- 150 ml water
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
Bereidingswijze
Snijd het uitje fijn en maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar samen te voegen. Marineer het vlees in de marinade voor (het liefst) minimaal 4 uur of over de nacht.
Maak ondertussen de saus door het uitje te fruiten in olijfolie met de tomatenpuree en daarna de rest van de ingrediënten bij elkaar op te warmen in een pan.
Doe er tot slot xanthaangom bij om het sausje te laten binden.
Bak vervolgens het vlees kort aan beide kanten goudbruin in een pan met olijfolie en snijd het daarna in repen
Giet het sausje over het vlees en klaar is de babi pangang!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, babi, pangang, chinees,