Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Babi Pangang

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 8.5 g khd hele portie

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de babi pangang!


Ingrediënten

Marinade:

  • 400 gram varkenslappen
  • 1 el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • scheutje citroensap
  • 1/2 ui
  • knoflookpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • geroosterde sesamzaadjes

Saus:


Bereidingswijze

Snijd het uitje fijn en maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar samen te voegen. Marineer het vlees in de marinade voor (het liefst) minimaal 4 uur of over de nacht.
Maak ondertussen de saus door het uitje te fruiten in olijfolie met de tomatenpuree en daarna de rest van de ingrediënten bij elkaar op te warmen in een pan.
Doe er tot slot xanthaangom bij om het sausje te laten binden.

Bak vervolgens het vlees kort aan beide kanten goudbruin in een pan met olijfolie en snijd het daarna in repen
Giet het sausje over het vlees en klaar is de babi pangang!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, babi, pangang, chinees,