Tulband

Als extraatje heb ik deze luchtige tulband gemaakt. Perfect voor bij een lekker bakje thee, koffie of chocomel gemaakt met deze chocolade cups! Hij is gevuld met krenten maar als je streng koolhydraatarm eet kun je die natuurlijk ook vervangen met rood fruit of weglaten.

Ik heb de tulband gebakken met deze bakvorm.

Bekijk hier het volledige kerstmenu.

Bestel mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tulband

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 12 plakjes
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per plakje (exclusief krenten)


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Wel de krenten/rozijnen in een bakje met heet water.
Zeef de amandelmeel, eiwitpoeder en kokosmeel en voeg de bruine suikervervanger, wijnsteenbakpoeder en zout toe.
Mix de kwark met de eieren en vanille luchtig en meng het met de krenten en droge ingrediënten tot een egaal en luchtig beslag. Voeg als laatst de boter toe en schep het beslag in de bakvorm.
Rol een lange slang van de marsepein, leg het in het beslag en druk het aan.

Bak de tulband 45 minuten goudbruin in de oven.

Laat de tulband afkoelen en garneer de tulband met poedersuikervervanger.


Notities

De tulband is ook fantastisch lekker met deze gesmolten witte chocolade ipv poedersuikervervanger!

3 Comments

  1. Kan ik ipv kwark ook Griekse joghurt gebruiken???

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.