Tulband

Tulband


 

Joejoeee! Wat dachten jullie van deze tulband als dessert of chille koffiegebak voor kerst?
Ik heb hem gemaakt voor de Challenge deze week! Hij is lekker moist, niet droog (waar vele tegenaan lopen) en makkelijk om te maken! Daarnaast kan je het beslag ook gebruiken voor taarten, cupcakes en muffins! Ik ga straks een ander dessert maken van hetzelfde recept, so stay tuned!

Ik heb deze tulband bakvorm gebruikt.

Ingrediรซnten 12 plakjes

1,2 khd per plakje

 

Topping:

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met de Griekse yoghurt, gesmolten roomboter, Sukrin, wijnsteenbakpoeder en zout.
Voeg als vervolgens het eiwitpoeder en amandelmeel toe en tot slot de stijfgeklopte eiwitten.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de tulband ongeveer 40 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin is geworden.
Laat de tulband afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Maak ondertussen de topping door de roomkaas te mengen met de Sukrin en vanille.
Ik heb het mengsel vervolgens verdeeld over 2 schaaltjes en bij 1 schaaltje cacaopoeder gestrooid voor gezelligheid.
Zodra de tulband is afgekoeld, spuit je het roomkaasmengsel speels op de tulband, leg je de blauwe bessen erbovenop en strooi er tot slot Sukrin Melis (poedersuikerveranger) over.

 

Geniet en alvast fijne feestdagen allemaal! X

 

1 Reactie

  1. Net gemaakt. Ik vind hem toch erg droog en niet lekker. Volgens mij blijft dit altijd zolang er amandelmeel in zit. Helaas.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*