Turkse pizza

Ik heb deze Turkse pizza gemaakt voor de challenge van deze week. De smaak van het gehaktmengsel is verrukkelijk en de “wraps” kun je ook gebruiken als gewone pizzabodem of bijvoorbeeld tortilla’s! Lekker bij deze chili con carne of deze Mexicaanse ovenschotel!

Je hebt de wraps en het gehaktmengsel in een handomdraai gemaakt. Heel erg makkelijk om te maken dus! De Turkse pizza heb ik belegd met sla, komkommer, tomaat en deze knoflooksaus.

Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!

Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Turkse pizza

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 2 stuks
  • Aantal koolhydraten: 4,7 g khd per stuk

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Wraps:

 

Gehaktmengsel:

  • 75 g rundergehakt
  • 3 takjes verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g tomatenpuree
  • 20 g ui
  • 1 el olie
  • 1/2 tl sambal
  • snufje peper
  • snufje zout

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten voor de wraps in een keukenmachine tot een deeg en wikkel het in vershoudfolie.
Maak ondertussen het gehaktmengsel door alle ingrediënten te mixen in de keukenmachine.
Verdeel het deeg in tweeën en leg het tussen twee vellen bakpapier.
Rol het tot een platte wrap met behulp van een deegroller en herhaal dit nogmaals.
Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en bak het in een pan met een beetje olie.
Zet de deksel erbovenop zodat het gehakt goed gaar wordt.

Beleg de Turkse pizza met bijvoorbeeld deze koolhydraatarme knoflooksaus, sla, komkommer en tomaat.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Turkse, pizza, lahmacun, wrap, tortilla,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. Petra van der Kolk

    Kan ik deze wraps ook zo bakken, zonder beleg? Ik wil ze dan gebruiken voor fajita!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.