Vanochtend heb ik voor Valentijnsdag deze vrolijke valentijn cheesecake gemaakt! Hij is heel leuk en vooral erg makkelijk om te maken. Hoe leuk is het om jezelf of een ander hiermee te verassen en te verwennen! Lekker genieten bij de koffie of thee. Ik heb de cheesecake gegarneerd met aardbei, maar frambozen past er ook heerlijk bij. Als als je er helemaal een feestje van wilt maken, kun je deze koolhydraatarme speculaas koekjes (klik) eroverheen kruimelen voor een smaakvolle krokante bite!
Ik heb de slof gebakken met deze springvorm. De cheesecake heb ik met slagroom versierd met behulp van deze katoenen spuitzak.
Wil je deze cheesecake maken voor Valentijnsdag en heb je nog ingredienten of andere benodigdheden nodig?
Voor 16.00 besteld bij www.oanhswinkeltje.nl is morgen in huis!
Klik hier voor meer zoete recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
Wisten jullie dat de boek 6 & 7 tijdelijk samen voor €30,- zijn afgeprijsd! (klik hier een neem gauw een kijkje)

Valentijn cheesecake slof
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 6 stukjes
- Aantal koolhydraten: 5 g khd per stuk
Ingrediënten
Bodem:
- 75 g gesmolten roomboter
- 160 g amandelmeel (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1 el pumpkin spice kruiden (klik)
- 25 g caramel stroopvervanger (klik)
Cheesecake:
- 400 g roomkaas
- 65 g erythritol (klik)
- 2 eieren
- 2 tl vanille-extract (klik)
- enkele druppeltjes natuurlijke rode kleurstof (klik)
Garnering:
- 75 g mascarpone
- 75 g slagroom
- 40 g erythritol (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
Extra topping:
- cacaopoeder
- aardbeien
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een stevig mengsel en verdeel het over de springvorm.
Maak de cheesecake vulling door de roomkaas te mixen met de erythritol, vanille en eieren.
Schep de cheesecake vulling bovenop de bodem en laat ongeveer 2 el vulling over.
Meng de rode kleurstof door de resterende vulling en laat met een theelepel rondjes vulling vallen op de cheesecake.
Gebruik een sateprikker door de rondjes heen zodat er hartjes ontstaan.
Bak de cheesecake 30 a 35 minuten goudbruin in de oven.
Laat de cheesecake afkoelen en 1 uur opstijven in de koelkast.
Klop de mascarpone, slagroom, erythritol en vanille tot een stevig romig mengsel en spuit het met deze spuitzak mooi over de cheesecake.
Garneer de cheesecake met wat cacaopoeder en aardbeien.
Sleutelwoorden: cheesecake, speculoos, speculaas, koek, slof, suikervrij, koolhydraatarm, gebak,
Ik heb geen kleurstof door de cheesecake gedaan, maar een flinke kneep caramel saus.
Afgetopt met een paar plakjes banaan ( voor de niet koolhydraat arme visite) en slagroom ter decoratie
★★★★★