Het is alweer bijna Valentijnsdag! Daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Ik heb deze vrolijke cake gebakken, lekker zacht met een topping van gesmolten witte chocolade en frambozen. Hij is hier helemaal goedgekeurd en staat weer klaar bij de koffie. De cake is makkelijk om te maken en in plaats van een rood kleurtje, ook heerlijk met cacaopoeder voor een chocolade vanille cake!
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Valentijnscake
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 6 plakjes
- Aantal koolhydraten: 3,8 g khd per plak
Ingrediënten
- 4 eieren
- snufje zout
- 150 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 50 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 80 g roomkaas
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 2 tl natuurlijke rode kleurstof (klik)
Topping:
Bereidingswijze
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met het snufje zout.
Meng de dooiers, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, erythritol, vanille, snufje zout, roomkaas en boter.
Schep de stijfgeklopte eiwitten door het amandel mengsel en verdeel het over 2 kommen.
Meng de kleurstof in 1 kom en schep het mengsel om en om in de bakvorm en bak de cake 45 minuten in de oven op 160c.
Smelt de witte chocolade au bain-marie, verdeel het over de cake en garneer de cake met frambozen.
Notities
Gebruik een sateprikker om te checken of de cake goed gaar is gebakken. Bak zo nodig iets langer.
Sleutelwoorden: cake, koolhydraatarm, glutenvrij, keto, valentijn, gebak, witte, chocolade
Je vergeet de kleurstof, ik neem aan dat je die moet toevoegen aan één van de twee kommen deeg.
Ja dat klopt! Ik heb het gelijk aangepast. Dankjewel!