Valentijnscake

Het is alweer bijna Valentijnsdag! Daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Ik heb deze vrolijke cake gebakken, lekker zacht met een topping van gesmolten witte chocolade en frambozen. Hij is hier helemaal goedgekeurd en staat weer klaar bij de koffie. De cake is makkelijk om te maken en in plaats van een rood kleurtje, ook heerlijk met cacaopoeder voor een chocolade vanille cake!

Ik heb deze bakvorm gebruikt.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Valentijnscake

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 6 plakjes
  • Aantal koolhydraten: 3,8 g khd per plak


Bereidingswijze

Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met het snufje zout.
Meng de dooiers, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, erythritol, vanille, snufje zout, roomkaas en boter.
Schep de stijfgeklopte eiwitten door het amandel mengsel en verdeel het over 2 kommen.
Meng de kleurstof in 1 kom en schep het mengsel om en om in de bakvorm en bak de cake 45 minuten in de oven op 160c.

Smelt de witte chocolade au bain-marie, verdeel het over de cake en garneer de cake met frambozen.

 


Notities

Gebruik een sateprikker om te checken of de cake goed gaar is gebakken. Bak zo nodig iets langer.

Sleutelwoorden: cake, koolhydraatarm, glutenvrij, keto, valentijn, gebak, witte, chocolade

2 Comments

  1. Avatar foto

    Je vergeet de kleurstof, ik neem aan dat je die moet toevoegen aan één van de twee kommen deeg.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.