Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vegetarische aubergine Lasagne!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 8,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 10 stroken aubergine
  • 1/4 courgette
  • 4 champignons
  • 1/2 paprika
  • 1/2 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 gram tomatensaus
  • 1 el roomkaas
  • 1 tl sambal
  • 1 el kikkoman sojasaus
  • snufje oregano
  • snufje paprikapoeder
  • snufje basilicum
  • 1 mozzarella bol
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180c.
Snijd de ui, selderij, courgette, champignons en paprika in stukjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Doe er oregano, basilicum, sojasaus, sambal, paprikapoeder en peper bij.
Doe vervolgens de tomatensaus en de roomkaas erbij en laat het een paar minuten pruttelen.
Breng het op smaak en doe dan het vuur uit.

Schaaf met een kaasschaaf de aubergines in stroken.
Pak twee kleine ovenschaaltjes maak de volgende lagen:
– tomatensaus
– aubergine stroken
– Parmezaanse kaas
– mozzarella stukjes
– aubergine stroken
– saus
– tot slot verse basilicum blaadjes, mozzarella stukjes, Parmezaanse kaas

Bak de ovenschaaltjes voor 30min in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lasagne, vegetarisch, pasta