Vegetarische kokos massala soep!

Vegetarische kokos massala soep!


 

Deze week heb ik de kokos massala soep gemaakt voor de wednesday Challenge!
Ik wilde eerste de Eton mess maken, maar daar miste ik een ingrediënt van dus die hebben jullie nog van mij tegoed!
De soep kan ook worden gemaakt in de slowcooker. Doe dan precies hetzelfde, alleen hoef je er minder water aan toe te voegen.
Het huis ruikt hier overheerlijk! Ik waan mezelf in Azie en kan niet wachten om aan te vallen!

Hier komt het recept:

Ingrediënten 3 personen

 13 khd per persoon

  • kokosolie
  • 1 citroengras stengel
  • 2 cm verse gember
  • 1 laurierblad
  • 50 g uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kip bouillonblokje (of groentebouillon als je Vega wilt)
  • 2 el kerrie massala
  • 400 ml romige kokosmelk
  • 250 g aubergine
  • 100 g tomaten
  • 300 g flespompoen
  • 150 g wortelpeterselie
  • 100 g rode paprika
  • water

 

Bereidingswijze:

Verwijder de schil en zaden van de pompoen.
Snijd de ui, aubergine, tomaten, wortelpeterselie, paprika en pompoen in blokjes.
Verwarm de kokosolie in een stoofpan en voeg de citroengras, gember, laurierblad, ui, knoflook, bouillonblokje en kerrie toe.
Bak het even kort zodat de aroma’s lekker vrij komen.
Voeg alle gesneden groenten en de kokosmelk toe.
Giet er nog wat water bij zodat de groenten net onder water staan en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof het geheel tot de pompoen heerlijk beetgaar is geworden.

Garneer de soep eventueel met verse koriander en geniet!

X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*