Venkel ovenschotel!

Voor de Challenge vandaag heb ik een onwijs lekkere en mega makkelijke venkel gerecht gemaakt voor in de oven! Het is een groente met een subtiele zachte anijs smaak. Ik kook er niet zo vaak mee maar ga het vanaf nu zeker vaker doen!  Je kan er namelijk veel lekkers mee maken bijvoorbeeld een lekker stamppotje, heerlijke soepjes, salades en ovenschotels!

Klik hier voor meer ovenschotel recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Venkel ovenschotel!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 7.5 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 400 g venkel
  • 100 g uien
  • 100 g champignons
  • snufje peper
  • 1 tl oregano
  • 20 g parmezaanse kaas


Bereidingswijze

Snijd de venkel en uien in dunne ringen en snijd de uien in vieren.
Blancheer de venkel ongeveer 5 minuten en bak de uien en champignons in een pan met kokosolie en voeg de kruiden toe. Verwarm de oven op 175c.
Voeg na de 5 minuten de venkel bij de uien en champignons in de pan en bak de venkel kort mee.
Schep het geheel in een ovenschaal, rasp de parmezaanse kaas erover en bak de venkel ovenschotel 20 minuten in de oven.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, venkel, ovenschotel, oven,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

8 Comments

  1. Orgasmic herbs ? ???

  2. Vandaag heb ik jou ovenschotel gemaakt, ik ga straks lekker smullen.
    Dit ga ik vaker maken ook andere groenten uitproberen.

    Groet Lysbeth

  3. Jammer dat in het recept een kruidenmengsel staat. Ik heb allerlei gedroogde en verse kruiden in huis. Maar voor dit recept moet ik een kruidenmengsel van een bepaald merk aanschaffen. Lijkt me overigens wel een lekker recept.

  4. Angelique

    Uhm, de venkel en ui in dunne ringen en dan de uien ook in vieren? Volgens mij moeten de champignons in vieren…
    Hij staat nu in de oven, ben heel benieuwd!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.