Gevuld Speculaas!

Ik heb deze overheerlijk gevulde speculaas gemaakt en deze bruine suikervervanger gebruikt. Met dit recept zijn we helemaal klaar voor de komst van sinterklaas! Hij is heerlijk gekruid met natuurlijk speculaaskruiden en gevuld met spijs.

Heb je deze gevulde speculaas al eens geprobeerd? Ook een smakelijke aanrader!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gevuld Speculaas!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.2 g khd per stuk

Omschrijving

Je kunt de speculaas cake ook vullen met deze koolhydraatarme marsepein voor de variatie. Dat is namelijk ook een goddelijke combinatie!


Ingrediënten

Koek:

Spijs:

Extra:

  • ei voor het bestrijken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de spijs tot een egaal mengsel en maak er 1 bol van. Wikkel het in vershoudfolie en plaats het in de koelkast.

Smelt de boter. Mix het ei luchtig met de Griekse yoghurt en voeg vervolgens alle ingrediënten toe.
Verdeel het mengsel in twee stukken.
Ik heb de twee mengsels over bakpapier verspreid in twee cirkels (van ongeveer 12 diacm) en tussen een vel bakpapier uitgerold.

Maak een een plak van de spijs net zo groot als de 2 ronde plakken cake en leg de spijs tussen de plakken.
Strooi de amandelschaafsel erover en bestrijk de gevulde speculaas met het ei.
Bak de gevulde speculaas koek 35 a 40 minuten in de oven.
Laat het even afkoelen voordat je de koek aansnijdt.


Notities

Ik heb de cake laag, gevuld door spijs met daarbovenop weer een laagje cake in een springvorm gelegd van 12 diacm en zo de gevulde speculaas gebakken in de oven!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, gevuld, sinterklaas, cake, marsepein,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

32 Comments

  1. Jeetje dat ziet er heerlijk uit! Ga ik meteen maken zo! Dank je wel Oanh, geweldig weer!

  2. Ziet er lekker uit, ga m vandaag ook proberen te maken 🙂
    Eerst even klein bakblik zoeken hini

  3. Geweldig die recepten, kan zo mijn Atkins Dieet prima volhouden. Intussen in 2 maanden 15 kg afgevallen. Dank je voor de inspanningen voor ons. Gr. Jantina

  4. Wat een heerlijk makkelijk recept! Hij staat in de oven, zo lekker bij een kopje herfstthee

  5. Hoeveel koolhydraten zitten erin? Lijkt me heerlijk

    • Hoi Daisy,

      Het aantal koolhydraten staat bij de ingrediënten ?
      Met het amandelmeel van de body en fit is het ongeveer 2.2khd per stuk als je het door 4en deelt ☺️

  6. Na een drukke week ein-de-lijk tijd om dit recept te maken! Mmmm.. Wat zal het zo heerlijk gaan ruiken in huis! Dank je wel Oahn!

    Groetjes, Alice

  7. simone demmenie

    Hai Oahn, ziet er erg lekker uit. Ga het zeker proberen, mijn man is er gek op. maar ik heb een vraagje, ik find de speculaas kruiden die je kana kopen niet lekker, veel kardemon in. Heb jig mischief een god receipt voor de kruiden. Alvast bedankt en bedankt voor alley lekkere recepten. groetjes

    Simone

  8. Bedankt voor het leuke recept maar bij mij was het erg maar dan ook erg droog komt het door dat ik te veel lijnzaad gebruik ?

  9. Bedankt voor het recept, werkt super makkelijk!! Hij staat nu nog warm en glanzend naar me te lonken 🙂 heb i.p.v. amandelmeel nieuwe chufameel gebruikt. Ook zoet en nootachtig van smaak.

  10. Ik heb nog niet kunnen vinden hoeveel gram er gebruikt word van de ingrediënten, kan iemand mij dat aub vertellen (de ene lepel is de andere niet, en elke site geeft andere gewichten door)
    Ik zou dit graag willen proberen te maken aangezien ik een gezin heb die eend is aan mijn slechte versie gevuld speculaas ?

    • Hoi Lia!

      Het is al een oud recept zie ik! Toen werkte ik nog met el 😉 Ik heb het wat aangepast, maar ik denk dat ik een dezer dagen een nieuw recept ga maken van de gevulde speculaas:)

      Groetjes Oanh

  11. komen er ook koolhydraatarme kruidnoten rond de tijd van sinterklaas??

  12. Hoi. Je schrijft dat we niet te zuinig moeten zijn met de stevia? Heb je een richtlijn qua hoeveelheid?

  13. Moet je het amandelmeel zo mengen met het eiwit of moet je het eiwit eerst stijf kloppen?

    • Nee je hoeft het niet stijf te kloppen hoor Miranda! Ik denk dat ik deze vandaag opnieuw ga maken omdat ik hoorde dat hij bij vele te droog is. 😉

  14. hi! Welk soort stevia heb je precies gebruikt en hoeveel. ik vind de smaak niet zo lekker, beetje bitter ofzo….

  15. Ineke Galdeij-de Vries

    Hoi Oanh,
    Heerlijk maar wel een beetje droog.
    Hoe kan ik dit voorkomen?

  16. Is dit nu al het aangepaste recept Oanh?
    Het ziet er zo heerlijk uit!

  17. Moet je de spijs met de mixer mixen, zodat het wat opstijft?
    Want ik heb dat zojuist niet gedaan en dan is het nog redelijk nat en niet stevig.
    Of hoort dit zo?

  18. Hallo Oanh. Is dit het aangepaste recept? Of is dit nog ‘het oorspronkelijke en (te) droge recept?

  19. Dag Oanh, is dit recept de herziene versie? Ik wil hem gaan maken, maak wil dan die minder droog is. Anders jammer van de ingrediënten als ie in de kliko belandt.

  20. Ik heb hem net gemaakt, maar kon niet uitrollen. Was nog veels te nat. Heb hem wel kunnen samenstellen en hij staat nu in de oven.

Laat een antwoord achter aan Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.