Ik had gisteren een zussen dagje in Amsterdam en heb daarom besloten vandaag de Wednesday Challenge te doen 🙂
Van de week kwam de vraag voor een pompoen cake, gisteren ook van Karen én ik had nog pompoen over van de voorafgaande dagen. Daarnaast leek het mij ook erg lekker, alle reden om een pompoen cakeje te maken! 🙂
Ingrediënten 4 cakejes:
3khd per stuk
100 gram pompoen (ik heb flespompoen gebruikt)
1 klein eitje
2 ruime el amandelmeel
1 ruime el kokosmeel
25 g Sukrin+
1/2 tl vanille extract
snufje bakpoeder
snufje zout
topping:
80gram roomkaas (ik heb philadelphia gebruikt)
1 tl vanille extract
5 g Sukrin+
snufje kaneel
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180c
Ontdoe de pompoen van zijn schil, harige kern en pitjes
Snijd de pompoen in stukjes en kook ze in de pan, net als bij aardappels, gaar
Giet ze goed af en pureer de pompoen
Mix met een mixer een ei door de pompoenpuree totdat het iets luchtig wordt
Voeg dan de amandelmeel, kokosmeel, stevia, kaneel, zout, bakpoeder en vanille toe en meng dit goed samen
Verdeel het mengsel dan over 4 cupcake vormpjes en bak ze af voor 35minuten
In de tijd dat de cakejes in de oven staan kun je de roomkaas topping maken
Meng alle ingrediënten van de topping samen en laat het in de koelkast staan
Als de cakejes zijn afgekoeld doe je de topping op de cakejes en maak je het af met een snufje kaneel (ik had ook een walnootje en pompoenpitjes gebruikt)
Klaar is kees! Heerlijke pompoen cakejes! 🙂
Heerlijk pompoencake, en simpel te maken. Fijn dat veel recepten voor 2 personen zijn. Ik had papieren vormpjes, hieraan bleven ze een beetje plakken. Volgende keer in siliconen vorm. Mijn vriendinnen vonden ze ook erg lekker.
Wat leuk om te horen Carin! ?
Ik gebruik zelf siliconen, daar gaat het altijd wel goed mee!
Groetjes Oanh
Ze zijn heerlijk! Op dit moment heb ik er weer 8 in de oven staan om morgen lekker uit te delen aan een paar vriendinnen. Bedankt voor dit lekkere recept!
Wat leuk Annemarie! ? Ik ben blij dat je ze lekker vindt!
Zien er heerlijk uit, ga ze vandaag maken. Vraagje: is het 100 gram rauwe pompoen, of 100 gram na het koken?
Leuk Simone! ? Ik heb 100gram rauwe pompoen gebruikt ☺️
Kan dat ook met een gewone pompoen want dan kan ik het morgen maken het ziet er verrukkelijk uit
Jazeker dat kan gewoon ? Alvast eet smakelijk morgen!