Eierkoeken

Deze week heb ik eierkoeken gemaakt voor de challenge. Heerlijk als tussendoortje belegt met wat roomkaas, slagroom en aardbeien!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Eierkoeken

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per stuk

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Klop het ei met een mixer luchtig (ongeveer 2,5 minuut) en meng daarna de rest van de ingrediënten bij het luchtig opgeklopt eitje.
Meng alles goed samen en maak er 4 ronde eierkoek vormen van op een vel bakpapier en bak de eierkoeken 25 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, eierkoek, eierkoeken, koek, koeken

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

38 Comments

  1. Kun je dit denk je ook combineren met kokosmeel?

    • Ja dat zou wel kunnen, alleen neemt kokosmeel 3x meer vocht op dan amandelmeel dus dan zou je er meer roomkaas of slagroom bij kunnen doen ☺️

      Groetjes Oanh

  2. Leuk de recepten van de challenge day. Heb net de worstenbroodjes gemaakt een succes en gister deze eierkoeken. Lekker voor de afwisseling en het heeft qua smaak best wel iets weg van een eierkoek. Kijk nu al weer uit naar je nieuwe uitdaging.

  3. Ze zijn super! Dank voor het recept.

  4. Hoi Oahn, kan ik deze ook maken zonder de citroen? Of heeft deze een belangrijke rol in dit recept? Groetjes, Ellis

  5. Wauw wat een snelle reactie! Dank je!

  6. Ik ben net begonnen met kha koken en heb nog niet alle ingrediënten in huis die ik in de recepten tegenkom. Ik heb geen kristal sweet van Steviala in huis. Wel stevia poeder en stevia extract. Kan ik één van beide in dit recept gebruiken en zo ja, in welke verhouding?

  7. Kan je deze eierkoeken ook zonder roomkaas maken? Vegan? Bedankt!

  8. Hoi, vraagje welke amandelmeel gebruik jij?

  9. Goedemiddag, ik heb alleen vloeibaar zoetmiddel. Hoeveel moet ik daar van gebruiken ook 2 eetlepels?

  10. Kan je dit goed invriezen?

  11. Sonja Tonnis

    Ik heb vandaag de eierkoeken gemaakt en ik moet bekennen, ze zijn TE lekker

  12. marian de lange

    Beste Oanh, welke roomkaas gebruik je voor deze eierkoeken?

  13. Vandaag de eierkoeken gemaakt. Geen roomkaas in huis dus Griekse yoghurt gebruikt. Ze zijn super lekker!!

  14. Lilian van Beers-van den Berg

    Vond de eierkoeken erg lekker alleen te zoet doe de volgde keerinder stevia er in.

  15. Vandaag de eierkoeken gemaakt, ik vond ze erg vast en kon daar door ook geen mooie ronde koeken maken. Deeg was erg taai.
    Wat heb ik verkeerd gedaan?
    Groetjes Anny.

  16. ik heb vandaag de eierkoeken gemaakt. Ik vind de koeken helaas verschrikkelijk droog geworden. Met een beetje boter erop kon ik er wel een van eten maar helaas voor mij geen succes.
    Ik gebruik vetarm amandelmeel dus misschien dat het daaraan ligt.

  17. Ik vind de koeken erg lekker. Heb ze ook al gemaakt met speculaaskruiden en kaneel. Ook erg lekker!

  18. Irene Pos

    Kan ik kokosmeel ervoor gebruiken? hoeveel kokosmeel zou ik moeten gebruiken?
    Overigs eerdere eierkoeken vond ik te droog met amandelmeel vandaar mijn vraag voor kokosmeel..
    dank je wel

  19. Gisteren gemaakt met ipv citroensap 1 el speculaaskruiden en 1 el gemalen anijszaad. Zo kreeg ik vier overheerlijke kruidkoeken. Vandaag heb ik er zelfs twee op met een dikke laag roomboter. Mjammie!

  20. Kan dit ook in de omelet maker?

  21. Sjef Steeman

    Wat zijn die koeken lekker! Al verscheidene keren gebakken.

  22. Deze gemaakt. Doordat ik alles meteen gemengd had en dus niet het eitje geklopt was t natuurlijk niet echt luchtig. Gevolg misschien geen eierkoek maar wel een koek die veel weg had van een kokosmacroon. Heerlijk.

Laat een antwoord achter aan Joyce Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.