Ik heb deze koolhydraatarme, suikervrije en glutenvrije frangipanes gemaakt voor de challenge deze week!
In eerste instantie wist ik niet wat het was, totdat ik google raadpleegde en allerlei heerlijke gebakjes zag!
Hij is heeerlijk en makkelijk om te maken 🙂
Hier komt het recept!
Ingrediënten 3 stuks
- 40 g roomboter
- 150 g amandelmeel
- 15 g Sukrin+
- 1 ei
Jam:
- 150 g bosbessen
- 4 el chiazaad
- 1 el Sukrin+
- 1 tl vanille aroma
Vulling:
- 40 g roomboter
- 65 g amandelmeel
- 1 ei en een eidooier
- 2 tl vanille aroma
- 15 g Sukrin+
Topping:
- Amandelschaafsel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180c.
Smelt de boter en meng het met amandelmeel en stevia en ei tot een stevig deeg.
Verdeel het deeg in drieën en vul de bkvormpjes (12diacm) met het deeg in de vorm van een bakje.
Doe het 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de jam door de bosbessen te pureren en te mengen met chiazaad, stevia en vanille. Laat het enkele minuten staan.
Maak in de tussentijd de vulling door de boter te smelten en te mengen met de rest van de ingredienten.
Als de bakjes uit de oven zijn en afgekoeld, verdeel je de jam in de bakjes en doe je daaroverheen de vulling en amandelschaafsel.
Doe ze tot slot nogmaals 30 minuten in de oven.
Geniet! X
.
Heb ze gisteren gemaakt voor onze woongroep! Ze vonden het allemaal heerlijk!
Wat leuk Martine! Dat is leuk om te lezen. Fijn dat ze hebben genoten 🙂
Groetjes Oanh
Hoeveel kh zitten er in 1 frangipanes?