Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Stap 1: De koek
- 1 ei
- 20 g roomboter
- 25 g roomkaas
- 30 g amandelmeel (klik)
- 1/2 tl scheutje vanille-extract (klik)
- 10 g erythritol (klik)
- 1 tl wijnteenbakpoeder
- snufje zout
Stap 2: Cream voor tussen de koeken
- 2 el mascarpone
- 1/2 tl vanille-extract (klik)Â
- 1 tl erythritol (klik)
- aardbeienjam van 3 aardbeien (geprakte aardbeien)
Stap 3: Marsepein
Stap 4: Chocolade punten
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter samen met de roomkaas en roer het tot een glad mengsel.
Doe er vervolgens de amandelmeel, vanille, erythritol, wijnsteenbakpoeder, zout en het eitje bij en roer het weer totdat het een glad mengsel is geworden.
Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes en bak de cakeje 25 minuten in de oven.
Stap 2:
Maak de cream door de mascarpone te mengen met de erythritol en vanille aroma en prak de aardbeien tot een jam. Als de koeken zijn afgekoeld smeer je op 3 koeken de cream en op de overige 3 de jam.
Leg de koeken op elkaar zodat je een soort cream/jam sandwich krijgt.
Stap 3:
Maak een groot plak van de marsepein met behulp van een deegroller. Snijd daar 3 stroken uit net zo breed als de koeken en rol de koeken om de stroken heen zodat elke koek een laag marsepein heeft.
(ik heb vershoudfolie op het aanrecht gelegd, daarop de marsepein gelegd en daarbovenop weer vershoudfolie en uitgerold zodat het niet blijft plakken en je het goed kunt uitrollen)
Stap 4:
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie met een beetje stevia
Laat de koeken afkoelen en dip de uiteinden van de koeken in de gesmolten chocolade.
Leg ze even in de koelkast zodat de chocolade goed kan stollen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mergpijp, mergpijpjes, koek, koeken, koekjes, gebak, mergpijpen