Manon heeft deze week de Paleisbanket geopperd voor de Wednesday Challenge!
De basis van het recept is amandel spijs. Een makkelijk recept die je voor veel lekkere baksels kan gebruiken.
Ze zijn heerlijk! Ik ga ervan genieten onder het genot van een lekker bakje thee 🙂
Ingrediënten 7 koeken
Amandel spijs:
- 100 gram amandelmeel
- 30 gram ei
- 30 gram Sukrin+ (klik)
- 1/2 citroenrasp
Paleisbanketjes:
- 160 g amandel spijs
- 1 ei
- 1/2 tl vanille aroma
Topping:
- 1 el Sukrin Melis
- 1 el bietensap
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220c.
Maak de amandelspijs door het amandelmeel te mengen met het ei, stevia en de citroenrasp. Let erop dat het niet te nat wordt.
Meng vervolgens de spijs met het ei en vanille aroma. Doe het in een spuitzak en spuit er 7 banket vorm koekjes uit op een vel bakpapier. Druk voorzichtig een gleufje in de koekjes voor de vulling (na het bakken gaat daar het glazuur in) Bak de koekjes voor 10 a 12 minuten in de oven. Maak het glazuur ondertussen door de frost te mengen met het bietensap. Als de koeken klaar zijn en afgekoeld smeer je het glazuur tot slot in het gleufje.
Bewaar de rest van de spijs in vershoudfolie in de koelkast!
Graag zou ik je recepten willen ontvangen per mail?
Hoi Ilse,
Dat kun je doen door onderaan de website (op je telefoon) je email adres achter te laten. Bij het kopje “abonneren” ☺️
Groetjes Oanh