Pepernoten

Voor de challenge van deze week heb ik deze pepernoten gemaakt om uiteindelijk deze pepernotencake te maken! Hij is heerlijk en daarmee ben je helemaal klaar voor de komst van Sinterklaas!

Klik hier voor meer sinterklaas recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wednesday Challenge: Pepernoten

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 5 g khd

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten bij elkaar tot een stevige massa en maak er ongeveer 30 pepernoten van.
Doe ze 25 tot 30 minuten in de oven.
Als de pepernoten zijn afgekoeld, kun je ze dippen in au bain marie gesmolten chocolade.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pepernoten, sinterklaas,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

25 Comments

  1. Hoi Oanh
    Moet er geen boter door de kruidnoten.
    Het blijft los en korrelig.
    Groet Lijni

    • Ik heb geen boter gebruikt Lijni! Maar je kunt er een beetje amandelmelk bij doen of een beetje boter.

      Groetjes Oanh

  2. Moet het eiwit ingeklopt erdoor?

  3. Kan ik dit ook maken met stevia-poeder?
    Alvast bedankt voor het antwoord!

  4. Gaan we weerrrrrr 🙂

  5. Als ik vloeibare zoetstof gebruik, hoeveel heb ik dan nodig?

  6. Dank je, ik zal gewoon wat proberen. Kan ik het kokosmeel ook vervangen door amandelmeel? Kom er net achter dat ik geen kokosmeel meer in huis heb..

  7. Pingback: Wednesday Challenge: Pepernotencake! | Oanh's Kitchen

  8. Beste Oahn, ik heb de pepernoten gemaakt maar het zijn net harde kogels en vreselijk droog. Het deeg zag er ongebakken prima uit en er waren mooi bolletjes van te vormen. Wat zou er mis kunnen zijn gegaan?

    • De ovens kunnen verschillen, waarschijnlijk gaat jouw over harder dan de mijne. Verder kun je extra boter of een scheutje amandelmelk (of andere melksoort) gebruiken om ze minder droog te krijgen. 🙂

  9. Ze staan in de oven….ben benieuwd!! 🙂

  10. Ga ze vandaag proberen te maken eerst je erwtensoep daarna de pepernoten zo blij met jou site ?

  11. Zo maak je op deze manier geen straf om anders te eten en toch af te vallen. ?

  12. Hallo oanh

    Heb net de pepernoten gebakken en op eigen inzicht toch een beetje boter toegevoegd . Qua kleur en smaak zijn ze prima maar ze zijn veel te droog….hoe kan dat? Op de boter na heb ik precies jou recept gevolgd..

  13. Wauw heerlijk heb ze net gemaakt. Maar ipv kokosmeel amandelmeel gebruikt. Hoeveel koolhydraten per portie is het en wat is ongeveer een portie

  14. Staat in de oven, helaas wel met eigeel dus hopelijk lukken ze.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.