Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt!
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 50 g roomboter
- 3 eieren
- 150 g amandelmeel (klik)
- 30 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 100 g Griekse yoghurt
- 2 el speculaaskruiden
- 100 g pepernoten (klik hier voor het recept)
- 1/2 el amandelschaafsel
- 5 verkruimelde pepernoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160. Smelt de boter.
Mix in een aparte schaal de eieren en Griekse yoghurt enkele minuten luchtig.
Doe de amandelmeel bij de gesmolten boter samen met de kokosmeel, bruine suikervervanger, wijnsteenbakpoeder, zout, vanille, speculaaskruiden en de pepernoten. Doe de eieren bij het amandelmeel mengsel en schep het luchtig om en doe het in een cakevorm. Strooi amandelschaafsel en verkruimelde pepernoten over de cake en bak de cake 35 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pepernoten, pepernotencake, cake, brood, sinterklaas