Wednesday Challenge: Worstenbroodjes


 

Deze week heb ik het verzoekje van Lisa gemaakt, worstenbroodjes!
Ik heb ze al eens eerder met bloemkool gemaakt maar wilde graag iets wat meer weg had van deeg
Ik vind ze erg machtig, maar best lekker met wat suikervrije ketchup 🙂

Bedankt voor je verzoekje Lisa!

IMG_1011

Ingrediënten 4 stuks (of 8 kleintjes)

1.6khd per worstenbroodje

 • 4 el (40 gram) amandelmeel
 • 8 el (95 gram) geraspte mozzarella
 • 1 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 ei
 • 1 el roomkaas (Philadelphia)
 • 1 ei (om de broodjes mee in te smeren)
 • 2 worstjes (door de helft gesneden voor 4 worstenbroodjes

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200c
Doe de mozzarella en de roomkaas in een pannetje op het vuur totdat de kaas is gesmolten
Haal het pannetje van het vuur en doe de amandelmeel, bakpoeder, zout en het eitje erbij
Roer alles goed samen en maak er 4 bolletjes van
Wikkel het “deeg” om de worstjes en besmeer de worstenbroodjes met ei
Bak de worstenbroodjes af voor ongeveer 20minuten tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen

Eet smakelijk! 🙂

9 Comments

 1. Hoi Oahn, heb ze net gemaakt. Erg lekker maar inderdaad ook erg machtig. Ik hoop dat ze koud ook lekker zijn want ik ben van plan om ze morgen mee te nemen als lunch naar mijn werk. Rookkaas ligt nu in de oven, hopelijk lukken mijn crackers ook zo goed als de worstenbroodjes.

 2. Hallo Oanh

  Ik ben aan het lezen over koolhydraatarm eten. Ik merk dat ik steeds meer last krijg van de suikers die ik binnen krijg en bovendien zit ik in de overgang wat maakt dat er voor mijn gevoel meer kilo’s blijven zitten met name op mijn (voorheen platte) buik.
  Jij gebruikt amandelmeel in jouw recepten die er overigens erg lekker uitzien. Ik heb hooikoorts en als gevolg hiervan ook een voedelallergie. Ik kan niet tegen een aantal vruchten maar reageer ook op hazelnoten. Amandelen staan ook op het lijstje. Weet jij of ik daar rekening mee moet houden als ik amandelmeel ga gebruiken?

  Groeten Diane

  • Hoi Diane,

   Ik denk dat je dan ook wat last kan ervaren als je amandelmeel gebruikt. Je kunt het altijd proberen en anders zou je nog kokosmeel kunnen proberen?
   Ik ben vroeger ook allergisch geweest voor noten maar amandelmeel gaat nu prima. Ik hoop dat je hier wat mee kunt!

   Groetjes Oanh

 3. Ik heb dit recept al twee keer proberen te maken en twee keer een nat papje inplaats van een soort deeg. Ik weet niet wat ik fout doe?

 4. Wat een heerlijk broodje is dit! Net gemaakt en ondanks dat ik ook een nattige brij had, niet opgegeven. Gewoon een klodder op bakpapier, worstje erop en klodder erover. Wat me ontzettend verbaast, is dat het zo ontzettend op brood lijkt! Volgende keer maak ik hier bolletjes van om mee te nemen naar werk. Bedankt!

 5. Hoi Oanh,

  Zou ik in plaats van geraspte mozzarella ook gewone geraspte kaas kunnen gebruiken?
  En hoe kan je de broodjes het beste bewaren?

  Groetjes Laura

  • Ik vrees dat je dan niet hetzelfde resultaat krijgt Laura! En je kunt ze in de koelkast bewaren en daarna weer kort in de oven 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.