Omschrijving
Ik heb het brood gebakken metĀ deze bakvorm.
Klik op de gekleurde ingrediƫnten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediƫnten
- 6 eieren
- snufje zout
- 200 g amandelmeelĀ (klik hier)
- 25 g eiwitpoeder (klik)Ā
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 75 g gesmolten roomboter
- 75 g Griekse yoghurt
- 1 tl sesamzaad gemengd met maanzaad
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, xanthaangom, zout, Griekse yoghurt en de gesmolten roomboter.
Schep de stijfgeklopte eiwitten door het meel mengsel en spatel het tot een homogene massa.
Schep het geheel in de bakvorm, strooi de zaadjes erover en bak het brood 35a45 minuten goudbruin in de oven.
Notities
Het brood kun je eenvoudig in plakjes invriezen.