Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witbrood

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 1 g khd per plakje

Omschrijving

Ik heb het brood gebakken metĀ deze bakvorm.

Klik op de gekleurde ingrediƫnten om te zien welke producten ik gebruik.

 


Ingrediƫnten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, xanthaangom, zout, Griekse yoghurt en de gesmolten roomboter.
Schep de stijfgeklopte eiwitten door het meel mengsel en spatel het tot een homogene massa.
Schep het geheel in de bakvorm, strooi de zaadjes erover en bak het brood 35a45 minuten goudbruin in de oven.


Notities

Het brood kun je eenvoudig in plakjes invriezen.