Voor de mensen die boek 6 & 7 nog niet hebben, heb ik misschien wel leuk nieuws! Je kunt beide boeken namelijk scoren als combinatie deal!! (klik) Daarnaast staat alle chocolade in de aanbieding om alvast een beetje in de valentijn sfeer te komen, of gewoon zodat je het op tijd in huis kan halen voor aankomende week! Bekijk hier de aanbiedingen!
Gisteren maakte ik 2 recepten met witlof waaronder deze witlof uit de oven. Hij hebben er lekker mee geluncht maar hij kan ook uitstekend als avondeten! Ik heb het gemaakt met ham, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld gerookte zalm. Gebruik in plaats van de room kruidenroomkaas voor een smaakvolle twist!
Klik hier voor meer recepten met witlof.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Witlof uit de oven
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 6 g khd per portie
Ingrediënten
- 350 g witlof
- 4 plakken ham
- 3 eieren
- 50 ml slagroom
- 1/4 bouillonblokje
- 2 tl mosterd
- 40 g geraspte kaas
- Takje tijm
- snuf Italiaanse kruiden
- Snufje peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Verwijder, indien gewenst, het stronkje van de witlof, en snijd het horizontaal in vier stukken.
Blancheer de witlof enkele minuten in een pan met water en giet het zo goed mogelijk af.
Meng de eieren met de slagroom, bouillonblokje, mosterd, geraspte kaas (hou een beetje over voor bovenop de ovenschaal), tijm, Italiaanse kruiden en peper.
Leg de witlof in een ovenschaal met daaromheen de ham, verdeel het mengsel over de witlof en strooi de resterende geraspte kaas erover.
Bak de witlof 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: witlof, ovenschotel, lof, koolhydraatarm, frittata, blauwe kaas, keto, oven
Makkelijk te maken en zo verrukkelijk deze ga ik zeker vaker maken
★★★★★