Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
Bodem:
- 125 g amandelmeel (klik)
- 20g gebroken lijnzaad (klik)
- 1 eiwit
- 30g gesmolten roomboter
- 15g erythritol (klik)
- 1/4 el kaneel
Swirl:
- 75 g bevroren frambozen
- 15 g erythritol (klik)
Vulling:
- 100 g witte chocolade (klik hier)
- 500 g roomkaas
- 125 zure room
- 50g erythritol (klik)
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 30 g amandelmeel (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl limoenrasp
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediënten voor de bodem tot een egaal mengsel.
Leg een vel bakpapier op de boven van de springvorm (18diacm) en verdeel het mengsel oven de boven van de springvorm en druk het goed aan.
Bak de bodem 20a25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de swirl door de frambozen te verwarmen in een pannetje met de sukrin. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schenk het vruchtenmengsel door een fijne zeef in een kommetje en druk met de bolle kant van een lepel het sap erdoor.
Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain marie en laat het daarna afkoelen.
Meng in een kom de roomkaas, zure room, erythritol, amandelmeel, vanille en limoenrasp en een voor een de eieren en dooiers tot een glad mengsel.
Roer als laatst de gesmolten witte chocolade door het mengsel.
Verwarm de oven op 170c en schenk heet water in de braadslee en plaats de braadslee onderin de oven.
Giet het roomkaasmengsel in de springvorm.
Maak horizontale strepen van het vruchtenmengsel (ik heb een mini spuitzakje gebruikt) en maak met behulp van een satèprikker verticale strepen voor een mooi effect.
Bak de cheesecake 75 minuten in  de oven op een rooster boven de braadslee.
Let goed op dat de bovenkant niet te bruin wordt.
Als het te hard gaat kan je de cheesecake het laatste half uur op 150 graden bakken.
Aluminiumfolie over de bovenkant het laatste halfuurtje wil ook helpen.
Zet vervolgens de oven uit en laat de cheesecake 30 minuten in de oven afkoelen.
Neem de cheesecake uit de oven en laat hem in 1 uur verder afkoelen op het aanrecht.
Dek de cheesecake af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Garneer de cheesecake tot slot met poedersuikervervanger, verse frambozen en witte chocolade rasp.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cheesecake, witte chocolade, frambozen, taart,