Ingrediënten
- 3 eidooiers
- 10 g erythritol
- 150 ml ongeklopte slagroom
- 150 ml ongezoete kokosmelk
- 1 vanillestokje
- 50 g koolhydraatarme witte chocoladeÂ
- optioneel: Speculaaskruiden, cacaopoeder, kaneel
Garnering:
- 200 g frambozen
- 80 g koolhydraatarme witte chocoladeÂ
Bereidingswijze
Klop de eidooiers met de erythritol luchtig.
Klop de slagroom lobbig en voeg langzaam bij beetje de melk en de geklopte eidooiers toe.
Snijd het vanillestokje horizontaal bijna helemaal doormidden en verwijder de merg.
Smelt de chocolade en spatel het samen met de vanillemerg door de rest van het mengsel en giet het geheel in de ijsmachine.
Druk de ijsmachine aan en leg het minimaal 5 uur in de vriezer.
Hak de chocolade in stukjes en leg op 4 bordje een klein hoopje chocolade, gevolgd door een bol (of twee 😉 ) en frambozen.
Strooi er tot slot nog een beetje chocolade over.
Notities
Als je geen ijsmachine hebt, zou je het ook zonder kunnen doen. Roer dan elke 45 minuten in het ijs om kristalliseren te voorkomen! Het ijs zal alleen een stuk minder romig worden en misschien toch wat gaan kristalliseren.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ijs, witte, chocolade, room, ijs