Ingrediënten
- 75 g kokosmeel (klik)
- 75 g amandelmeel (klik)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- rasp van 1/2 citroen
- 4 eieren
- 175 g Griekse yoghurt
- 125 g roomkaas
- 2 el citroensap
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 60 g gesmolten roomboter
- 1 el cacaopoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de kokosmeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, zout, bruine suikervervanger en citroenrasp.
Meng vervolgens de eieren met de Griekse yoghurt, roomkaas, citroensap, vanille en boter en meng het geheel tot een luchtig beslag.
Verdeel het beslag in tweeën en meng in 1 van de twee kommen beslag de cacaopoeder erbij.
Schep het beslag om en om in de springvorm en bak de wolkentaart 40a45 minuten in de oven.
Laat de cake afkoelen en garneer de wolkentaart met deze poedersuikervervanger.Â
Notities
Prik met een satéprikker in de wolkentaart om te toetsen of de cake in het midden gaar is gebakken.