Deze worteltaart is super lekker en ook erg leuk om te maken! Ideaal als tussendoortje na een wandeling of om voor bezoek te maken. Wortel taart is misschien wel een van mijn favoriete taarten, zo heerlijk van smaak en lekker zacht en luchtig! De wortel zorgt er mede voor dat de cake lekker moist wordt en niet droog. De wortel heb ik in een handomdraai geraspt met deze handige trommelrasp. Ik heb het opzetstukje gebruikt van de fijne rasp.
Ik heb de wortel taart gebakken met deze hoge keramische springvorm.
Klik hier voor meer zoete recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Wortel taart
- Bereidingstijd: 1,5 uur
- Porties: 10 puntjes
- Aantal koolhydraten: 4,8g khd per punt
Ingrediënten
Cake
- 4 eieren
- snufje zout
- 250 g wortel
- 170 g roomboter op kamertemperatuur
- 60 g erythritol (webshop)
- 275 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (webshop)
- 2 tl vanille-extract (webshop)
- 1 el koekkruiden (webshop)
- 2 el kaneel
- 30 g pecannoten
Frosting:
- 200 g roomkaas
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 30 g poedersuikervervanger (webshop)
- 1/2 tl vanille-extract (webshop)
Bereidingswijze
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Rasp de wortel fijn.
Meng de boter met de eidooiers, erythritol, amandelmeel, eiwitpoeder, vanille, kaneel, pecannoten en geraspte wortel en meng de stijfgeklopte eiwitten erdoorheen.
Verwarm de oven op 150c.
Schep het beslag in de springvorm en ban de worteltaart 50 minuten in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is van binnen.
Het prikkertje moet droog uit de cake komen. Bak de cake langer als dat nodig is.
Laat de cake afkoelen en snijd de cake horizontaal doormidden in tweeën.
Maak de frosting door de roomkaas te mengen met boter, poedersuikervervanger en vanille-extract.
Verdeel het over beide stukken cake en leg de plakken cake bovenop elkaar.
Garneer de cake met extra pecannoten.
Sleutelwoorden: wortel, taart, carrot, cake, low carb, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, gebak, suikervrij,
Ik heb al je boeken al.
Ik zou een 2 de bakboek leuk vinden.
Ohhh wat leuk dat je blij bent met de boeken Alie! Een tweede boek komt er aan, maar dat duurt nog heel eventjes! 🙂
Hey,
er is iets mis met de mail, ik kan niet meer direct naar je recept. Er stond altijd “klik hier voor het recept” maar nu staat er “klik hier voor meer zoete recepten” en dan moet ik zelf zoeken naar dit recept. Dit is niet zo handig! Ik hoop dat de vorige functie weer terug komt!
Oooh het staat er nu onder! Sorry 🙂
Ohh haha! Nou fijn dat je eruit bent gekomen 🙂 Fijn dat je er wat aan hebt Ineke!
Groetjes Oanh
Hoi kan ik het ook zonder eiwit poeder bakken de worteltaart of moet dat er eigenlijk er wel in ik heb dat niet in huis.
Groetjes Ina
Je kunt de eiwitpoeder in dit recept vervangen met eventueel kokosmeel Ina! 🙂
Hallo oanh,
Kan ik in plaats geraspte wortelen pompoenen gebruiken .ik heb dit in huis namelijk.
Groetjes Thea.
Dag Thea, pompoen zou je kunnen gebruiken. Alleen is (gekookte)pompoen weg vochtiger dan geraspte wortel. Ik zou dan 100 gram pompoenpuree gebruiken 🙂
Groetjes Oanh
Hi, ik zie niet wanneer het opgeklopte eiwit moet worden toegevoegd. Moet dat omgespateld worden met de rest voordat het de oven in gaat?
Ohhh ik heb het er nu bij gezet hoor! Goed dat je het vraagt! 🙂
Groetjes Oanh