Wortel taart

Gisteren heb ik deze heerlijke wortel taart gebakken voor de challenge. Hij is super lekker geworden en leuk om te maken! Ideaal om te maken voor aankomend weekend. Wortel taart vind ik perfect passen bij de herfst en daarnaast zorgt de wortel ervoor dat de cake lekker moist wordt en niet droog. Hoe heerlijk is het om bij een regenachtige dag te genieten van een punt in combinatie met een hete kop thee.. De wortel heb ik in een handomdraai geraspt met deze handige trommelrasp. Ik heb het opzetstukje gebruikt van de fijne rasp.

Ik heb de wortel taart gebakken met deze hoge keramische springvorm.

Klik hier voor meer zoete recepten!

Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wortel taart

  • Bereidingstijd: 1,5 uur
  • Porties: 10 puntjes
  • Aantal koolhydraten: 4,8g khd per punt

Ingrediënten

Cake

Frosting:


Bereidingswijze

Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Rasp de wortel fijn.
Meng de boter met de eidooiers, erythritol, amandelmeel, eiwitpoeder, vanille, kaneel, pecannoten en geraspte wortel en meng de stijfgeklopte eiwitten erdoorheen.

Verwarm de oven op 150c.
Schep het beslag in de springvorm en ban de worteltaart 50 minuten in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is van binnen.
Het prikkertje moet droog uit de cake komen. Bak de cake langer als dat nodig is.
Laat de cake afkoelen en snijd de cake horizontaal doormidden in tweeën.

Maak de frosting door de roomkaas te mengen met boter, poedersuikervervanger en vanille-extract.
Verdeel het over beide stukken cake en leg de plakken cake bovenop elkaar.
Garneer de cake met extra pecannoten.


Sleutelwoorden: wortel, taart, carrot, cake, low carb, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, gebak, suikervrij,

11 Comments

  1. Avatar foto

    Ik heb al je boeken al.
    Ik zou een 2 de bakboek leuk vinden.

    • Avatar foto

      Ohhh wat leuk dat je blij bent met de boeken Alie! Een tweede boek komt er aan, maar dat duurt nog heel eventjes! 🙂

  2. Avatar foto
    Ineke Hutters

    Hey,
    er is iets mis met de mail, ik kan niet meer direct naar je recept. Er stond altijd “klik hier voor het recept” maar nu staat er “klik hier voor meer zoete recepten” en dan moet ik zelf zoeken naar dit recept. Dit is niet zo handig! Ik hoop dat de vorige functie weer terug komt!

  3. Avatar foto
    Ineke Hutters

    Oooh het staat er nu onder! Sorry 🙂

  4. Avatar foto

    Hoi kan ik het ook zonder eiwit poeder bakken de worteltaart of moet dat er eigenlijk er wel in ik heb dat niet in huis.

    Groetjes Ina

  5. Avatar foto

    Hallo oanh,
    Kan ik in plaats geraspte wortelen pompoenen gebruiken .ik heb dit in huis namelijk.
    Groetjes Thea.

    • Avatar foto

      Dag Thea, pompoen zou je kunnen gebruiken. Alleen is (gekookte)pompoen weg vochtiger dan geraspte wortel. Ik zou dan 100 gram pompoenpuree gebruiken 🙂

      Groetjes Oanh

  6. Avatar foto

    Hi, ik zie niet wanneer het opgeklopte eiwit moet worden toegevoegd. Moet dat omgespateld worden met de rest voordat het de oven in gaat?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.