Ingrediënten
Cake
- 4 eieren
- snufje zout
- 250 g wortel
- 170 g roomboter op kamertemperatuur
- 60 g erythritol (klik)
- 275 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 el kaneel
- 1 el koekkruiden
- 30 g pecannoten
Frosting:
- 200 g roomkaas
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 30 g poedersuikervervanger (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Rasp de wortel fijn.
Meng de boter met de eidooiers, erythritol, amandelmeel, eiwitpoeder, vanille, kaneel, pecannoten en geraspte wortel en meng de stijfgeklopte eiwitten erdoorheen.
Verwarm de oven op 150c.
Schep het beslag in de springvorm en ban de worteltaart 50 minuten in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is van binnen.
Het prikkertje moet droog uit de cake komen. Bak de cake langer als dat nodig is.
Laat de cake afkoelen en snijd de cake horizontaal doormidden in tweeën.
Maak de frosting door de roomkaas te mengen met boter, poedersuikervervanger en vanille-extract.
Verdeel het over beide stukken cake en leg de plakken cake bovenop elkaar.
Garneer de cake met extra pecannoten.
Sleutelwoorden: wortel, taart, carrot, cake, low carb, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, gebak, suikervrij,