Voor de challenge wilde ik in eerste instantie nougat maken, alleen moet ik daar even een dagje voor uit trekken! (Sorry Ellis 😛 )
Ik ben verder gegaan met plan B en dat was deze tulband! Want wat is kerst immers zonder een lekkere tulband 🙂
Hier komt het recept!
Ingrediënten 12 plakjes
1.2khd per plakje- 250 g amandelmeel
- 50 g gesmolten roomboter
- 5 tl bakpoeder
- snufje zout
- 30 g Sukrin +
- 2 tl vanille-aroma
- 40 g griekse yoghurt
- 4 eieren (gesplitst)
Garnering:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180c. Klop het eiwit stijf met een sufje zout in een vetvrije kom.
Meng de rest van de ingrediënten (ook de eidooiers) samen behalve de boter.
Schep de eiwitten luchtig bij de ingredienten en voeg als laatst de boter toe.
Doe het mengsel in de tulbandvorm (klik) en bak het voor 35 minuten in de oven.
Versier de tulband tot slot met Sukrin Melis (klik) en geniet!
Fijne dagen gewenst! X
Ziet er lekker uit. Wil ik zelf ook wel proberen.
Probleem alleen is dat ik lactose intolerant ben.
Roomboter kan ik wel vervangen door plantaardige boter.
Maar griekse yoghurt?
Tips?
Soja yoghurt
Hoi oanh,
Klinkt weer goed, maar ik heb een vraagje kan sukrin ook vervangen worden door stevia? En is de overstand voor hete lucht ovens?
Bedankt voor al die lekkere recepten ?
Groet, Diana
Hoi Diana, De Sukrin kun je vervangen door stevia, alleen is stevia vaak bitter en worden baksels daardoor niet lekker.
De ovenstand is inderdaad voor hetelucht oven 🙂
Groetjes Oanh
Is wijnsteekbakpoeder hetzelfde als cream tartar of gewoon bakpoeder
is het allemaal in dezelfde hoeveelheid te gebruiken
Moet je de eieren echt splitsen?
Zou t niet gewoon in 1 keer gemixt kunnen worden
Je kunt het proberen, alleen wordt het denk ik wel een stuk minder fluffy 🙂
Groetjes Oanh
Oh wat ben ik blij met dit recept van een tulband. Heb vandaag de bestelling binnen gekregen met de producten die ik hiervoor nodig heb. Dus met de kerst heerlijk smullen, hoop ik. Thanx!
Wat leuk Betsy! Heel veel bakplezier en ik hoop dat je er lekker van gaat smullen 🙂
Groetjes Oanh
ik heb deze cake gemaakt zoals het resept en hij is goed gelukt en mooi ,maar heeft een aardige geur als hij uit de oven komt, is dit normaal?
In de oven op hoeveel graden?
Stand hete lucht?
alles bij oanhs is hete lucht
Mag ik bij de tulband ook surkin gebruiken met 0 kal. De surkin+ hebben ze uit het assortiment genomen. Hoeveel mag ik van de andere gebruiken?
Hoi Mieke,
Wij hebben Sukrin+ in onze webshop, oanhswebshop.nl
Anders kun je 2x zoveel gewone sukrin gebruiken 🙂
Groetjes Oanh
Hoi oanh er staat mengen doe je dat gewoon met een lepel de ingrediënten door elkaar mengen.
Hoi Debby,
Ik heb het met een rubberen spatel gemengd 🙂
Kan je dit ook met lupinemeel maken?
Hoi Oanh, wat is het alternatief voor wijnsteen bakpoeder? Mag je gewoon bakpoeder gebruiken?
Jahoor! 🙂
Is er een alternatief voor het amandelmeel wat een neutralere smaak heeft?
bij mij thuis vindt niet iedereen de amandelsmaak een succes
hoi oanh
mijn deeg met de rest vd ingrediënten is erg vast/droog.
hierdoor wordt het mengen vd opgeklopte eiwit erg lastig.
hoort dit of doe ik iets verkeerd
Kan dit ook met een snder meelsoort of de hrlft amandelmeel en iets anders,ik vind het ni.niet zo lekker die amandelmeel,zou het ook met tarwegluten kunnen
Om het sinterklaas gevoel te krijgen, heb ik door de amandelmeel 2 eetlepels koekkruiden en een halfe eetlepel steranijs poeder gedaan.
Een heerlijke smaak
Super leuk zeg!! Top combi! 🤗
Moet deze in de tulbandvorm gemaakt worden of kan het ook gewoon in een andere vorm?