Zalm ovenschotel

Deze overheerlijke ovenschotel is lekker romig en gevuld met groenten! Ik heb gekozen om er zalm bij te doen omdat ik de combinatie zalm en kaassaus heerlijk vind, maar hij is ook lekker met andere soorten vis of bijvoorbeeld kipfilet. Als je Vega zou willen kun je de vis en het vlees er ook uit laten en bijvoorbeeld kiezen voor extra broccoli of andere groenten.

Klik hier voor meer smakelijke ovenschotels!

Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!

Bestel mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zalm ovenschotel

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 2 porties
  • Aantal koolhydraten: 14,5 g per portie

Ingrediënten

  • 275 g knolselderij
  • 100 g pastinaak
  • 125 g broccoli
  • 150 g zalmfilet
  • 150 ml slagroom
  • 50 g geraspte kaas
  • 1/4 blokje bouillon
  • snufje peper

Topping:

  • 25 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd de knolselderij en pastinaak in grove blokken en de broccoli in grove roosjes.
Blancheer de groenten beetgaar in een pan met water.
Verdeel de broccoli in een ovenschaal en pureer de knolselderij en pastinaak.
Leg de zalmfilet over de broccoli.
Verwarm de oven op 160c.
Kook de slagroom met geraspte kaas, bouillon en snufje peper op middelhoog vuur totdat de saus is ingedikt en schenk het over de broccoli en verdeel de puree eroverheen.
Strooi de geraspte kaas over het geheel en bak de ovenschotel 25 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ovenschotel, zalm, romig,

One Comment

  1. Super lekker. Die ga ik vast vaker maken.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.