Zalm ovenschotel

Zalm ovenschotel

Ovenschotels vind ik de ideale manier om left-over groenten efficiënt te gebruiken. Bovendien zijn het vaak ook de gerechten die je het meest kunnen verrassen! Dit is een van de gerechten die is ontstaan uit een left-over kooksessie en ik ben blij verrast! Wat doen jullie met de left-overs?

Ingrediënten 3 personen

8.3 khd per persoon

  • 300 g gekleurde wortelen
  • 200 g pompoen
  • 200 g champignons
  • 20 ml rode balsamicoazijn
  • 20 ml olijfolie
  • snufje peper
  • snufje oregano
  • snufje rozemarijn
  • 150 g tomaat
  • 350 g zalmfilet

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200c.
Snijd de groenten  in blokjes en verdeel de groenten (behalve de tomaat) in een ovenschaal.
Sprenkel de balsamicoazijn en olijfolie over het geheel en strooi de kruiden erover.
Bak het geheel 25 minuten in de oven.
Leg de tomaat en de zalm over het geheel, schep het vocht over de ovenschotel en bak het nogmaals 15 minuten in de oven.

Geniet!

2 Reacties

  1. Hoi hoi, even een vraagje. Witte of rode balsamico azijn?

    Dankje.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*