Ingrediënten
- 350 g zalmfilet
- 2 tl kappertjes
- 100 g avocado
- 25 g creme fraiche
- 5 g sjalot
- snufje peper
- snufje zout
- een grote hand rucola
- 80 g Hollandse garnalen
- 40 g pijnboompitten
Sausje:
- 60 g mayonaise
- snufje peper
- snufje paprikapoeder
- snufje chili flakes
Bereidingswijze
Verwijder (als de zalmfilet een huidje heeft) de huid en snijd de zalmfilet in blokjes.
Snijd de kappertjes fijn en voeg het bij de zalmblokjes.
Pureer vervolgens de avocado met creme fraiche, sjalot, peper en zout met een staafmixer.
Garneer de bordjes met de rucola, leg daar de zalmblokjes op, gevolgd door de avocado creme en Hollandse garnalen.
Rooster daarna de pijnboompitten in een pannetje zonder olie.
Maak ondertussen het sausje door de ingrediënten te mengen en lepel een toefje over de Hollandse garnalen.
Verdeel tot slot de pijnboompitten over de bordjes en leg er eventueel nog een vrolijk tomaatje op.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zalm, creme, avocado, voorgerecht, kerst, diner,