Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zuurkool kerrie ovenschotel!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 5.2 g khd per portie

Ingrediënten

 

  • 600 g bloemkool
  • 1 tl nootmuskaat
  • 350 g gehakt
  • 200 kastanjechampignons
  • 1 rookworst
  • 125 g spekblokjes
  • 250 g zuurkool
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl sambal
  • 1 el kerrie massala poeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175c.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Giet het goed af, pureer de bloemkool met een staafmixer en voeg de nootmuskaat toe.
Knijp het vocht uit de bloemkool. 

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
Bak ondertussen de spekblokjes crispy en voeg vervolgens het gehakt toe met de sambal, mosterd en alle droge kruiden. Snijd de champignons in stukjes en doe het bij het gehakt.
Als het gehakt klaar is doe je het in een ovenschaal, gevolgd door de zuurkool, plakjes rookworst, bloemkoolpuree en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Doe de zuurkool ovenschotel 30 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is geworden.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zuurkool, kerrie, oven, ovenschotel, gehakt