Ingrediënten
- 2 gelatineblaadjes
- 250 ml slagroom
- 20 g erythritol (klik)
- 75 g aardbeien
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 50 g aardbeien
- 50 g bessen
Bereidingswijze
Wel de gelatineblaadjes in een kommetje met water.
Klop de slagroom lobbig met de erythritol.
Verwarm de aardbeien in een pan met de vanille tot een puree en los de gewelde gelatineblaadjes op bij de aardbeienpuree in de pan.
Laat het afkoelen en meng het luchtig door de lobbig geklopte slagroom.
Verdeel het mengsel over twee glazen en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Ik heb de glazen gegarneerd met aardbeienpuree en bessen, maar verse aardbeien en besjes is natuurlijk ook heerlijk!
Notities
Vervang de bessen met aardbeien of frambozen voor minder koolhydraten!
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, aardbeien, bessen, blauw, bavarois, dessert, toetje, pudding, low carb, keto,