Ingrediënten
Deeg:
- 150 g geraspte mozzarella
- 75 g amandelmeel
- 1 ei
Vulling:
- 2 stukjes ossenhaas (ongeveer 175 g per stuk)
- 40 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 g champignons
- snufje zout
- snufje peper
- snufje tijm
- klein scheutje witte wijn (optioneel)
- 6 plakjes prosciutto
- 1 el mosterd
Bereidingswijze
Smelt de mozzarella in de magnetron of in een pannetje en meng het met amandelmeel en ei.
Rol er een plak uit waar uiteindelijk 2 stukken ossenhaas op past.
Breng de ossenhaas op kamertemperatuur, smelt boter in de pan en bak de ossenhaas kort aan de buitenkanten zodat het net aangebraden is en de binnenkant nog mooi rauw.
Snijd de ui, knoflook en champignons fijn en bak het in de pan waarmee de ossenhaas is gebakken. Schenk eventueel een scheutje witte wijn bij en bak het geheel totdat al het vocht is verdampt.
Breng op smaak met zout, peper en tijm.
Verwarm de oven op 200c.
Smeer de mosterd over de prosciutto en wikkel het over de ossenhaas. Rol de ossenhaas in het deeg, snijd eventueel een leuk patroon in het deeg en smeer een eidooier erover.
Bak de beef wellington ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: beef, wellington, biefstuk, ossenhaas, kerst, koolhydraatarm, low carb, keto,