Ingrediënten
Koek:
- 2 eieren
- snufje zout
- 150 g poedersuikervervanger (klik)
- 150 g amandelmeel (klik)
- rasp van citroen
Meringue:
- 2 eiwitten
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 30 g erythritol (klik)
- 5 g gelatinepoeder (klik)
- 60 ml water
- 30 g erythritol (klik)
- 120 g koolhydraatarme chocolade (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Zeef de poedersuikervervanger en amandelmeel door de stijfgeklopte eiwitten, rasp er ongeveer een tl citroenschil bij en meng het tot een deeg.
Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het deel in een rechthoek met een dikte van ongeveer 3mm.
Steek er 15 ronde koekjes uit (5 diacm) en bak de koekjes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
Laat de koekjes afkoelen en uitharden.
Maak ondertussen de merengue door 60 ml water in een pan te verwarmen met de erythritol en breng het aan de kook. (je houd ongeveer 40 ml over na het koken)
Mix de eiwitten stijf met de xanthaangom, erythritol en gelatinepoeder en schenk tegelijkertijd langzaam het mengsel erbij.
Schep de stijfgeklopte eiwitten in een spuitzak en verdeel het over de 15 koekjes.
Leg de koeken minimaal 30 minuten in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain-marie en dip de koeken in de chocolade.
Laat de chocolade koeken in de koelkast uitharden.
Sleutelwoorden: chocolade, zoen, zoenen, koek, koeken, koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, keto,