Omschrijving
Ik heb de taart gemaakt met deze bakvorm.
Ingrediënten
Bodem:
- 125 g macadamia noten
- 150 g amandelmeel (klik)
- 50 g gesmolten roomboter
- 1 ei
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 15 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
Lemon curd vulling:
- 2 eieren
- 15 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 citroenen
- 150 g roomboter
- 1 gelatineblaadje
Crumble:
- 50 g madamia noten
- 50 g amandelmeel (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 2 tl erythritol (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 10 g gesmolten roomboter
- 1 ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Maal de macadamia noten voor ongeveer 30 seconden fijn tot een soort notenpasta-structuur.
Meng de fijngemalen macadamia met alle ingrediënten van de bodem en druk het mengsel aan in de springvorm.
Zorg ervoor dat je een soort van taartbodem met randje maakt zodat straks de vulling erin kan.
Bak de bodem 25 minuten in de oven en laat de bodem afkoelen.
Maak vervolgens de vulling door de eieren met de erythritol en vanille luchtig te mixen.
Pers het citroensap uit in een pannetje en verwarm de sap op met de boter totdat het volledig gesmolten is.
Leg ondertussen het gelatineblaadje in een kommetje met koud water en laat het wellen.
Giet een beetje gesmolten boter bij de eieren en blijf het roeren. Giet vervolgens het hele eimengsel bij de boter in de pan en blijf het roeren totdat het geheel een stevig vla structuurtje heeft. Doe het vuur uit en los het gelatineblaadje in het vla mengsel op door het erdoorheen te roeren.
Giet het mengsel vervolgens bovenop de taartbodem en laat het minimaal 4 uur in de koelkast staan.
Maak ondertussen de crumble door de macadamia noten fijn te malen voor ongeveer 30 seconden.
Meng de rest van de ingrediënten erbij en bak de crumble 20-25 minuten in de oven.
Hak de crumble in stukjes en strooi het over de taart. Garneer de taart eventueel tot slot met slagroom.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, custard, vla, taart, vlaai, gebak