Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gevulde punt paprika met courgetti en rode saus

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 6.5 g khd per portie

Omschrijving

Gebruik deze spirelli om courgette slierten te maken!


Ingrediënten

  • 1/2 ui
  • 1/4 courgette
  • 1 puntpaprika
  • 250 gram gehakt
  • 50ml crème fraîche
  • 50ml tomatensaus
  • 1 tl sambal
  • 2 el rode wijn azijn
  • 2 el kikkoman sojasaus
  • 6 plakjes brie
  • 3 takjes koriander
  • snufje chilipoeder
  • snufje paprika
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180c.
Snijd de ui in stukjes en fruit dit met kokosolie in een pannetje.
Voeg de gehakt toe en rul dit met wat sambal, peper, chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder.
Snijd de courgette in stukjes en voeg dit aan het gehakt.
Doe dan de sojasaus, rode wijn azijn in de pan en laat dit even intrekken.
Vervolgens de tomatensaus en crème fraîche, laten koken en dan op een laag vuurtje door laten pruttelen.
Snijd dan de punt paprika door de helft en vul de paprika met wat gehaktmengsel met de saus.
Doe er dan wat koriander op en maak het af met drie plakjes brie.
Bak de puntpaprika 30 minuten in de oven.
In de tussentijd rasp je de courgetti met de spirelli  en bak het kort in een apart pannetje.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, paprika, rode saus,