Ingrediënten
- 50 g koolhydraatarme chocolade (klik)
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 50 g erythritol (klik)
- 1 ei + een eiwit
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 160 g amandelmeel (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Hak de chocolade in stukjes zet de helft apart.
Meng de roomboter met de helft van de gehakte chocolade, eythritol, ei, wijnsteenbakpoeder, zout, amandelmeel en vanille.
Maak 12 bolletjes van het deeg, leg de bolletjes op de bakmat en verdeel de overige chocolade over de koekjes.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
Laat de koekjes afkoelen en uitharden voordat je ze opsmikkelt.
Sleutelwoorden: koek, koekjes, low carb, keto, suikervrij, koolhydraatarm,