Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokos kip curry

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: -

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de kokos kip curry!


Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • snuf peper
  • snuf chili flakes
  • snuf knoflookpoeder
  • 3 tl kerrie masala
  • snufje gemalen komijnzaad
  • snufje gemalen korianderzaad
  • 100 g kastanjechampignons
  • 1/2 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 kipbouillonblokje

Bereidingswijze

Snijd de ui in blokjes en fruit de uit in een pan met kokosolie.
Snijd de kipfilet in stukjes en doe het bij de ui in de pan.Doe de droge kruiden bij de kip en snijd ondertussen de champignons en tomaat in vieren, de paprika in blokjes en voeg het toe.
Verwijder de schil en zaadjes van de pompoen en snijd de pompoen in blokjes.
Doe het in de pan en giet de kokosmelk samen met het bouillonblokje toe.
Laat de curry pruttelen totdat de pompoen zacht is geworden.
Garneer de curry tot slot met wat verse korianderblaadjes.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kip, kokos, curry,